Utbildning

Toponova Surface Academy

Vi lär dig hur du tillämpar begreppet ytstruktur i teorin och i praktiken, online i Halmstad eller på plats hos er.

Toponova erbjuder komplett utbildningsprogram med kurser för konstruktion, tillverkning och kvalitet. 
Med vårt pedagogiska material varvat med exempel lär vi dig hur du tillämpar begreppet ytstruktur i teorin och i praktiken, online i Halmstad
eller på plats hos er. 

Välkommen till att ta del av Toponovas unika utbildningar – utbildningar där teori möter praktik i ytstrukturens fascinerande värld. Sedan 1995 har vi varit en ledande kraft inom utbildning kring ytstruktur och dess kvalitetssäkring, med kurser anpassade för både nybörjare och erfarna användare.  
Sedan 2024 är vi officiell SIS Training Partner© och är licensierade att återge utdrag ur standarder i vårt kursmaterial. 

Vill du utveckla dina kunskaper när det gäller ytstruktur och hur du kvalitetssäkrar dina produkters funktionalitet och ytkvalitet? 
Vi ger dig kunskapen att styra och kontrollera era produkters funktionsytor enligt de senaste standarderna. 

1

Utbildning

Introduktion till ytkvalitet och ytstruktur enligt ISO GPS

Vad är rätt ytkvalitet och hur kravsätter och verifierar man en produkts ytkvalitet på ritning? 

Upptäck grunderna i geometriska produktspecifikationer (ISO GPS) och verktygen för att kravsätta och kontrollera ytstruktur via vårt 30-minuters online-webinar.  

Ingen förkunskap krävs – bara din nyfikenhet!

Med denna introduktion får du en överblick hur ISO GPS verktygslåda ser ut och fungerar för att styra och kontrollera produkters rätta ytkvalitet på ritningen.

2

Utbildning

Grundkurs i ytstruktur och mätteknik

Med vår populära grundkurs, över en dag, guidar vi dig genom ISO GPS-standarderna och aktuell mätteknik. Vi lär dig hur du kravsätter och kontrollerar ytstruktur både i teori och praktik, med fokus på den senaste profil- och arealbaserade mättekniken enligt ISO 21920 för profil ytstruktur och ISO 2518 för areal(3D) ytstruktur.

3

Utbildning

Fördjupningskurs i ytstruktur för konstruktion, tillverkning och kvalitet

Med vår unika fördjupningskurs får du en djup och praktisk förståelse för hur man jobbar med att kvalitetssäkra just era produkters ytor. Med vår expertis om mätning, analys och kravsättning av ytstruktur, guidar vi er steg för steg igenom flödesschemat för kravsättning och verifikation av ytstruktur enligt gällande ISO standardisering.

Fördjupa ditt kunnande med avancerade kurser: 

Här arbetar vi aktivt med era produkters ytor och väver vi in era specifika utmaningar och frågeställningar, för att erbjuda en djupare och mer praktisk förståelse.

4

Utbildning

Ytstrukturakuten - workshop online för dina brådskande behov:

Ytstrukturakuten är toponavas online-workshop för att direkt adressera dina specifika frågor och utmaningar kring ytstruktur. 

Efter vår session sammanfattar vi och ger råd för fortsatt utveckling.

Vi har erfarenheten och ger dig verktygen som hjälper dig att förstå och tillämpa ytstruktur praktiskt

Utbildning har sedan starten 1995 varit en viktig del i toponovas erbjudande till sina kunder. Utbildningar har oftast skett hos kund med deras egna frågeställningar och mätinstrument. Mer än 300 kursdeltagare har gått våra kurser, kontakta oss så ser vi hur vi kan hjälpa er!

Kundrecensioner

Vad säger våra kunder?

"Kan inte nog berömma er för den gedigna kunskapen ni besitter i området vilket gjorde att vi inte hade en ända outnyttjad minut"
Företagsanpassad kurs Ytstruktur, Tumba, 2018
”Bra nivå på utbildningsmaterialet med lagom information som gör det lätt att ta till sig kursen”
Praktisk kurs i att mäta ytstruktur, Sandviken, 2022
”Välformulerad kurs och genomförd i vår egen takt. vi kan nu använda våra mätinstrument på rätt sätt och inte bara trycka”
Praktisk kurs i att mäta ytstruktur, Köping, 2023
Rulla till toppen